Hej!
Som jag pratade om i veckan har jag bakat cake pops. Jag gjorde tre smaker den här gången; Citron+lakrits, ballerina kladdkaka och singoalla päronglass.
Jag började med citron cake popsen, för att jag visste att de skulle ta längst tid. Så jag samlade ihop alla ingridienser (efter en snabb tur till mataffären) och började baka en citronkaka (recept).
När kakan stod i ugnen började jag med de andra sorterna, men de kommer jag till senare.
Kakan stjälptes upp på ett fat för att svalna....
....innan den smulades ned i en bunke och blandades med philadelphiaost. Av smeten formade jag sedan bollar, som jag lade på en tallrik, men innan jag ställde in de i frysen i 15 minuter för att stelna tryckte jag ihop dem lite, så att de blev mer "pumpaformade".
När "bollarna" hade stelnat, tryckte jag ned pinnar i dem och doppade de i candy melts, smaksatt med lakritspulver. Den här gången använde jag inte Wiltons Candy Melts, utan jag använde Panduros sweet melts. Jag tänkte att det skulle funka lika bra, men oj så fel jag hade. Sweet Meltsen blev mycket mer trögflytande än candy melts, det blev ojämnt, och det smakade inte ens lika gott. Därför tänker jag använda candy melts igen nästa gång jag gör cake pops. Stammarna och ansiktena är gjorda av grön respektive blå marsipan. De är fastlimmade på cake popsen efter att sweet meltsen stelnat med hjälp av glykos. Glykos smakar nästan ingenting, och det behövs inte mycket för att delarna ska sitta fast. Bättre "matklister" får man leta efter.
Så åter till de andra sorterna.Jag gjorde två sorters cake pops till, de är gjorda med samma princip, fast med olika kakor. PS. Jag ber om ursäkt för att bilderna är dåliga.
Först smular man sönder kakorna, detta kan man göra på flera sätt, men jag föredrar mixern. 
Kaksmulorna hälls sedan i en bunke där de blandas med philadelphiaost, men var försiktig, det behövs inte alls lika mycket som när man jobbar med mjuka kakor. Smeten formas till bollar som kyls ned, antingen i frysen i 15-30 min eller i kylern i ett par timmar, så här års kan man även ställa ut dem. 
Sedan dekoreras cake popsen efter tycke och smak. Om ni ser gjorde jag spöken. De gröna är gjorda av den gröna marsipanen jag använde till stammarna på pumporna, och de rosa är gjorda av sugarpaste med jordgubbssmak från panduro. Jag kavlade ut marsipanen/sugarpasten och skar upp i rutor som jag täckte mina cake pops med. Ögonen är ditritade med livsmedelspennor, men det går även att göra ögen av andra saker. Det är som vanligt när man gör cake pops, bara fantasin (och fysiken) sätter gränserna! ;-)
Glad halloween på er! Och ja, jag vet att det är nästan 3 veckor kvar och att ni kommer höra av mig innan dess, men ändå!
 
//Amanda
bakning, cake pops, hemgjord,

Kommentera

Publiceras ej