Hejhej!
 
I april hade min moster 40-årsfest. Jag och min mamma fick då i uppdrag att baka tårta till denna fest. 
 
Bottnarna var citron och choklad och fyllningarna var vit chokladmousse och mörk chokladmousse. Tårtan spacklades med en marängsmörkräm, som också spritsades i kanten av varje botten för att förhindra att fyllningen rann ut. 
 
Kanterna på tårtan täcktes med vit marsipan. Varför framgår senare.
 
Efter detta fick tårtan vila svalt över natten. Under den tiden hann bottnarna och fyllningarna sätta sig och den vita marsipanen hann torka något.
 
Morgonen efter täcktes hela tårtan med svart marsipan. På sidorna skars filmrutor ut, därav den vita marsipanen under.
 
Detta gjordes genom att först göra hål med en spritstyll i över- och nederkant. När detta gjordes var det viktigt att bara trycka tyllen genom den svarta marsipanen och lämna kvar den vita, därför underlättade det att den vita hade torkat något. Sedan skars rutor ut efter en mall mellan de två raderna med prickar. 
 
En stjärna, med ett hål i, skars ut ur ett stycke lila marsipan. Denna placerades sedan mitt på tårtan. 
 
I stjärnans övre kant placerades ett gäng gula bokstäver som sprejats med guldsprej och hela stjärnans kant målades med en penna med ätbar guldfärg.
 
En svart cirkel i samma storlek som hålet i stjärnan tillverkades. På denna målades den klassiska filmkameran med samma guldpenna som förut. Cirkeln placerades sedan i hålet. Som en sista finish sprejades hela tårtan lätt med guldfärg. 
 
KLART!
Som visas i bakgrunden var förlagan till tårtan inbjudningskortet. 
 
/Amanda
Hollywood, Tårta, bakning, hemgjord,

Kommentera

Publiceras ej