Eller tja, inte till tusen, "bara" till 100. I början av sommaren, i samband med min systers student bakade jag nästan 200 st cake pops i 7 sorter. Smakerna blev: 
  1. Red Velvet
  2. Citron
  3. Choklad + mint
  4. Choklad + lakrits
  5. Nutella
  6. Jordgubb
  7. Pekan + kola
Det gick åt av alla smaker, så det verkar som de var populära. Jag tycker att det var bra att det var så pass många smaker, det fanns alltid någon man tyckte om, även om man inte gillade alla. Mina favoriter var nutella och Red Velvet.
Såna här blommor i marsipan dekorerade jag mina Red Velvet cake pops med. Jag har använt mig av receptet som finns på sockerrus.se när jag gjorde dessa, även frostingen (som man använder för att få ihop smeten) är därifrån. Cake popsen är sedan doppade i rosa candy melts. Blommorna på bilden ovan är gjorda med en utstansare köpt på slöjddetaljer.
 
På denna bilden ser vi de färdiga Red Velvet cake popsen, men även de med pekan+kola. Till dem använde jag mig av detta recept, jag följde detta med undantag för en liten detalj. Jag dekorerade mina cake pops med hela kanderade pekannötter istället för de hackade pekannötter det är i receptet.
 
Här ser man det fat jag använde. Det är ett helt vanligt kakfat, fast med ganska hög kant. jag har sedan sågat ut bitar av frigolit och tryckt ned i det. Frigoliten är i sin tur täckt med helt vanlig modellera. Jag har sedan använt matpinnen ni ser i nederkant av bild för att göra en massa hål i frigoliten, om man inte har tillgång till en sådan pinne funkar det säkert med en penna eller liknande. Cake popsen går sedan att sticka ned i dessa hål, och så länge du inte gör hålen i en dum vinkel så står de upp. Hur mycket lutande det går att ha dem utan att det välter beror på hur tjockt lager med modellera du har.
 
Till alla tre sorterna med choklad använde jag mig av samma grundrecept. Till nutella cake popsen följde jag detta recept ända fram till dekorering. De är doppade i blå candy melts, och "flaggan" på dem är gjord av marsipan. I varianten med mint är själva kakan samma, men som frosting till den bytte jag ut nutellan mot ytterligare philadelphiaost. Mintsmaken fick jag genom att tillsätta pepparmintolja. Mint cake popsen är doppade i blå candy melts och dekorerade med blågrönt strössel. Sist men inte minst var det den med lakrits. Där gjorde jag som så att jag gjorde som till mint cake popsen, med undantag från att jag bytte ut pepparmintoljan mot laktritspulver. Dessa är doppade i gul candy melts och täckta med hackad turkisk peppar (alltså godiset med lakritssmak).
 
Här ser vi kompis Sandra när hon doppar cake pops i vit choklad. Som man även kan se på denna bild blir det kladdigt! 
Både chokladen och candy meltsen smälte vi i mikron i såna här höga glas. Man kör i mikron på hög frekvens i 15 sekundersintervall, med omrörning emellan.
 
Till cake popsen med citron vet jag inte vilket recept jag har använt, men jag använde ett recept på en vanlig citronkaka. Denna smulades sedan sönder och blandades med philadelphia och lite lemon curd. Dessa cake pops är doppade i gul candy melts och dekorerade med strössel i många färger.
 
Så här såg det ut i köket när vi hade bakat färdigt. Om man ska göra 200 cake pops behöver man en hel del bänkyta. Om man vill undvika märket du får om du låter cake popsen torka på en tallrik behöver de torka stående. Det går att använda sig av sockerfyllda glas till detta, detta är dock svårt om man ska göra många. Därför är det bra att använda sig av frigolit eller oasis, då du får plats med många fler där. Dessutom är candy melts ett bra alternativ till den choklad som ofta står i recept på cake pops, då det stelnar fortare. Det gör att man kan lägga de på en tallrik när de har stelnat, dessutom blir candy melts hårdare än vanlig choklad så de blir lite tåligare.
 
Den sista sorten var jordgubb. Den gick fortast att göra, den var dock svårast att få ihop. Då använde jag det här receptet. Det jag ändå gillar med detta recept är att det är gjort på delvis färska jordgubbar, alltså får de en väldigt god smak.
 
Hoppas att ni känner er inspirerade
//Amanda
bakning, cake pops,

Kommentera

Publiceras ej